Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΝΕΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΜΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                27-07-2013

Νέες υποσχέσεις από τον Υπουργό Υγείας στη συνάντηση
για τη  λειτουργία του Νοσοκομείου  Κύμης «Γ.Ν. Παπανικολάου»
O Δήμαρχος  Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς  βρέθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά  την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 στο Υπουργείο Υγείας με τον Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη και στελέχη του Υπουργείου, για τα  προβλήματα λειτουργίας  του Νοσοκομείου Κύμης «Γ.Ν. Παπανικολάου».
Στη συνάντηση, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού κ. Συμεών Κεδίκογλου, συμμετείχαν ο Βουλευτής κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος  Καρύστου κ. Μανώλης και Δημοτικοί Σύμβουλοι των δύο Δήμων. Μετείχαν επίσης ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρύστου, ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Εύβοιας και  εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων των δύο Νοσοκομείων. Το σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κύμης εκπροσωπήθηκε από την κ.  Χονδρονικόλα  και τον κ. Χονδρογιάννη

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε για τα παρακάτω:
·         Το θέμα της λειτουργίας των  Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου θα είναι το τελευταίο που θα  εξεταστεί σε σχέση με το σύνολο των περιφερειακών Νοσοκομείων της Χώρας.
·         Είναι  υπαρκτό το  πρόβλημα της απόστασης των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου από το πλησιέστερο 2βάθμιο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, καθώς και η επιβάρυνση της χρονοαπόστασης λόγω  του άσχημου οδικού δικτύου. Είναι πεπεισμένος για τα προβλήματα αυτά, τα οποία αποτελούν σοβαρά επιχειρήματα για την απρόσκοπτη λειτουργία τους. 
·         Το 2014 θα ανακοινωθεί ο κλειστός προϋπολογισμός των Υγειονομικών Περιφερειών.
·         Στα πλαίσια της κινητικότητας των Δημοσίων υπαλλήλων, υπάρχει η πρόθεση να  καλυφθούν κενές θέσεις σε Νοσοκομεία συμπεριλαμβανομένων και αυτών της  Κύμης και της Καρύστου. Αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τους υπηρετούντες 120 γιατρούς στο Υπουργείο Παιδείας που πρέπει να μετακινηθούν.
·         Θα δοθεί χρόνος, ώστε να υπάρξουν προτάσεις από όλες τις μεριές προκειμένου να δοθούν λύσεις που θα οριστικοποιήσουν την μόνιμη λειτουργία των Νοσοκομείων.
Στη λήξη της σύσκεψης, o Υπουργός επανήλθε στην πρόταση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου για την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή. 
Ο Δήμαρχος μετά  το τέλος της συνάντησης τόνισε τα εξής:

 «Δεν καθησυχαζόμαστε και δεν εγκαταλείπουμε το ζήτημα του Νοσοκομείου. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα μας, σε συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής, για την διατήρηση και την πάρα πέρα ανάπτυξή του. Παράλληλα  θα πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε να επιτύχουμε την οριστική παραμονή του, ανεξάρτητα από την όποια οικονομική πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης. Βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, τις δικές μας γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, αλλά και το μεγάλο συγκριτικό  μας πλεονέκτημα ότι είμαστε η ιδιαίτερη πατρίδα του Γεωργίου Παπανικολάου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου