Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Ο Πρόεδρος της ΕΙΝΝΕΥΒ κ. Αντ. Σώτος
Καλό είναι να μαθαίνουμε τις απόψεις και την πληροφόρηση  και των γιατρών για τα θέματα των Νοσοκομείων της Νότιας Εύβοιας. Αυτοί τουλάχιστον δεν περιμένουν ψηφαλάκια και μπορεί να λένε την αλήθεια. Να τι γράφει στο http://einnev.blogspot.gr/ το ιστολόγιο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Ευβοίας ο πρόεδρό της και παρών στη χθεσινή συνάντηση κ. Αντώνιος- Πάρις Σώτος.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΝΕΥΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,
Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των ενδιαφερομένων φορέων για τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου με τον Υπουργό Υγείας κο Γεωργιάδη.
Την ΕΙΝΝΕΥΒ εκπροσώπησε ο πρόεδρος Αντώνης -Πάρις Σώτος και ο αντιπρόεδρος Αλκιβιάδης Βόσσος .
Η ΕΙΝΝΕΥΒ μέσω του προέδρου της τοποθετήθηκε ενάντια στο κλείσιμο και στην υποβάθμιση των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου και υπέρ της στελέχωσης και των δύο Νοσοκομειακών αυτών δομών με το απαραίτητο ιατρικό αλλά και λοιπό προσωπικό με σκοπό να ανατραπεί η σημερινή φθίνουσα πορεία και των δύο Νοσοκομείων.
Η ΕΙΝΝΕΥΒ επιχειρηματολόγησε με κριτήριο τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού  και επεσήμανε στον Υπουργό ότι τα Νοσοκομεία αυτά καταρρέουν κάτω από το βάρος της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης και της πολιτικής των μνημονιακών υποχρέωσεών της συγκυβέρνησης.
Επισημάναμε στον υπουργό ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας αντιθέτως δε,τονίσαμε ότι πρέπει να γίνουν επαρκείς προσλήψεις νέου προσωπικού τόσο Ιατρών όσο και λοιπών ειδικοτήτων (νοσηλευτές, παρασκευαστές,τραυματιοφορείς κλπ).

Ο υπουργός Υγείας στις τοποθετήσεις του ήταν αρκετές φορές αόριστος και γενικόλογος, και δεν δεσμεύτηκε παρά μόνο στο γεγονός ότι θα ασχοληθεί με τα θέματα της Εύβοιας όταν έχουν τελειώσει με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και εφ΄όσον "όλα έχουν πάει καλά" (προφανώς για την πολιτική που ακολουθούν), θα ασχοληθεί με την επαρχία, και υποσχέθηκε ότι η Εύβοια θα είναι από τους τελευταίους νομούς που θα τους απασχολήσει...........!!! "Εχουμε καιρό"  είπε χαρακτηριστηκά!!
Οταν επενέβην προσωπικά και είπα "μα τότε τα Νοσοκομεία θα έχουν καταρρεύσει από μόνα τους γιατί δεν θα έχουν προσωπικό καθ΄ότι μόνο από τις συνταξιοδοτήσεις στο τέλος του ΄13 φεύγουν 11 ιατροί συνολικά από αυτά .......αντέτεινε το ανεπανάληπτο "θα φέρουμε από τους 120 γιατρούς που υπηρετούν στο Υπ. Παιδείας και θα μεταταχθούν"!!
Αμέσως απόρησα με τον αριθμό και του είπα "ότι δεν φτάνουν γιατί που θα πρωτοπάνε αυτοί, αφού oι ανάγκες μόνο για Ιατρούς στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι 6000 και για νοσηλευτές 20.000 μου απήντησε με το εξής αμίμητο......."μήπως θέλεις να τους απολύσουμε;" ............Οπότε είπα ότι  "μην βάζεις κουβέντες στο στόμα μου που δεν είπα" και εκεί άρχισε να μιλάει για την πολιτική της ΕΕ για την Υγεία και πόσο θα αλλάξει η χώρα με την νέα ευρωπαϊκή της πορεία.........
ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΩΜΑΣΤΕ!!
Κάπου εκεί ολοκληρώσαμε την παρέμβασή μας και η συζήτηση έλαβε τέλος!!!
Συμπερασματικά πιστεύουμε ότι η επερχόμενη λαίλαπα των συρρικνώσεων και συγχωνεύσεων θα ενταθεί, θα χαθούν ακόμη περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες τόσο στην Εύβοια όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα , θέσεις εργασίας θα χαθούν ίσως λιγότερες στην Υγεία από ότι σε άλλους τομείς γιατί δεν υπάρχει περίσσεια προσωπικού, αλλά η συγκυβέρνηση προχωρά με ολοένα γρηγορότερη ταχύτητα στον αποχαρακτηρισμό του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την παραχώρησή του, μέσω της  απαξίωσης στους μεγαλοεπιχειρηματίες της Υγείας !!
ΥΓ: Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ,η στάση των δύο παρόντων βουλευτών του νομού μας ήταν με λίγα λόγια  άχρωμη και κατώτερη των περιστάσεων!!!
Όσο για το θέμα του Ιατρικού τουρισμού .........αυτό καλύτερα να το αφήσουμε για τους ειδικούς των  γραφείων τουρισμού !!
ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου